Onze Mogelijkheden!

Overige Mogelijkheden...

Word nu een PADI Wreck Diver!

Als je minimaal 15 jaar oud bent en een PADI Adventure Diver-brevet of een hoger brevet hebt behaald, mag je deelnemen aan de Wreck Diver Specialty-cursus.

Daarnaast levert de eerste duik van deze PADI Specialty Diver-cursus vrijstelling op als Adventure Dive van je Advanced Open Water Diver-cursus certification – vraag je instructeur hoe dit in zijn werk gaat.

Wat ga je leren?

Er zijn vele verschillende type wrakken. Sommige wrakken worden beschermd door wetgeving gericht op het behoud van hun historische en culturele betekenis. Je cursus begint met het doornemen van de richtlijnen voor het onderzoeken en ongemoeid laten van wrakken. Tijdens vier duiken:

  • Kom je meer te weten over de veiligheidsoverwegingen om op wrakken te navigeren en deze te verkennen.
  • Ga je een wrak onderzoeken en in kaart brengen.
  • Leer je lijnen en een reel te gebruiken als je een wrak van binnen gaat verkennen.
  • Leer je technieken aan om te voorkomen dat je met je vinnen en vin-slagen slib opdwarrelt of het wrak en de bewoners verstoort.

Mogelijk krijg je studiepunten voor de Underwater Navigator-cursus – laat je instructeur je hierover informeren.

Duikuitrusting

Naast de basisduikuitrusting heb je een duiklamp nodig om in het wrak zelf te kunnen kijken. Daarnaast heb je een leitje en onderwaterkompas nodig om op het wrak te kunnen navigeren en het in kaart te kunnen brengen, en een lijn en reel om het wrak binnengaan te oefenen. Je PADI Instructeur weet of je mogelijk nog andere uitrustingsstukken nodig hebt die specifiek in jouw regio nodig zijn om te kunnen wrakduiken.

Ga van Start

Schrijf je in voor deze cursus via duikschool@duikschooloostvoorne.nl. Je krijgt dan het PADI Wreck Diver Crew-Pak met daarin je cursushandboek. Door voorafgaand aan de lessen de kennis op te doen ben je beter voorbereid op de sensatie van het verder verkennen van de onderwaterwereld.
 
Wil je eerst meer informatie mail dan naar duikschool@duikschooloostvoorne.nl of bel 06-51067200 (met nummerherkenning aan, dan kunnen wij je terugbellen als we weer boven water zijn!).