Onze Mogelijkheden!

Overige Mogelijkheden...

September 2019: Rescue-maand!


 

Startdata specialty’s

In het onderstaande schema staat wanneer de cursusdagen gepland zijn. Wil je wel graag een specialty doen, maar komen de data in het schema jou niet uit, neem dan contact met ons op. Dan plannen we in overleg een andere datum. Hou er bij het inschrijven rekening mee dat er vooraf aan de specialty’s een stukje thuisstudie gedaan moet worden. Dus schrijf je tijdig in!

September 2019


 
DonderdagVrijdag (zwembad)ZaterdagZondag
5. - 6. - 7. Zoeken en Bergen8. Self Reliant
12. Oxygen Provider13. Rescue14. - 15. Zoeken en Bergen
19. - 20. Rescue21. EFR22. EFR (herhaling)
26. Oxygen Provider27. - 28. Rescue29. Rescue

 

Prijzen

Hoe meer specialty’s je combineert, hoe meer korting je krijgt! In de onderstaande tabel staan de prijzen voor de losse specialty’s. Ben je van plan meerdere specialty’s te doen, neem dan even contact met ons op, dan maken wij voor jou een prijs op maat.

De prijzen in de onderstaande tabel zijn inclusief alle lesmaterialen en exclusief een basis-duikuitrusting. Een duikuitrusting huren? Klik hier voor de prijzen.

SpecialtyPrijsInformatie
Zoeken en Bergen€ 175,-Lesmateriaal: De Search and Recovery Kit
Zelf meenemen: Duikuitrusting
Brevettering telt mee voor het PADI Master Scuba Diver-brevet
Self Reliant€ 229,-Zelf meenemen: Duikuitrusting
Brevettering telt mee voor het PADI Master Scuba Diver-brevet
Rescue€ 295,-Lesmateriaal: De Rescue diver Kit
Zelf meenemen: Duikuitrusting
Brevettering telt mee voor het PADI Master Scuba Diver-brevet
O2 provider€ 119,-Lesmateriaal: Handboek, video en beknopt overzicht instructies
EFR€ 125,-
€ 90,-
EFR + CFC
EFR Herhaling
Lesmateriaal: Handboek, video en beknopt overzicht instructies
Benodigdheden: -

Wil je eerst meer informatie mail dan naar duikschool@duikschooloostvoorne.nl of bel 06-51067200 (met nummerherkenning aan, dan kunnen wij je terugbellen als we weer boven water zijn!).

De specialty’s


 

Search and Recovery

Het gebeurt gewoon: Mensen laten soms per ongeluk wat dingen het water in vallen vanaf de kade of de boot; soms verliezen zij het een en ander tijdens de duik zelf. Als jij ooit iets in het water hebt verloren en je wilt het terugvinden, dan is de PADI Search and Recovery Diver Specialty-cursus de perfecte cursus. Er zijn effectieve, kansrijke manieren om naar voorwerpen onder water te zoeken. En er zijn goede methodes om kleine, grote of onhandige voorwerpen te bergen. Zoeken en bergen kan lastig en uitdagend zijn, maar het is sowieso erg leuk om te doen.

Om mee te doen aan deze specialty moet je:
 • Minimaal 12 jaar oud zijn.
 • Minimaal (Junior) Advanced Open Water Diver zijn.
 • Of minimaal (Junior) Open Water Diver zijn en je Underwater Navigator-brevet hebben.
Wat leer je tijdens deze cursus?

De eerste belangrijke stappen die je leert zijn het verzamelen van gegevens en achtergrondinformatie, dan het zorgvuldig plannen van de zoekactie.

Tijdens vier duiken ga je:
 • Zoekpatronen zwemmen aan de hand van kompas- en natuurlijke navigatie.
 • Grote en kleine voorwerpen aan de hand van diverse zoekpatronen opsporen.
 • Een hefballon gebruiken en andere methodes hanteren om grote of zware voorwerpen te bergen.
 • Een zoekactie op touw zetten en plannen op basis van feiten over een verloren voorwerp.

Self Reliant Specialty

Alhoewel de meeste duiken met een buddy worden gemaakt, kan het gebeuren dat je als ervaren duiker een duiker zonder partner wil of moet maken. Tijdens de Self-Reliant Diver-cursus kom je meer te weten over potentiële risico's van soloduiken en over de noodzakelijke back-up apparatuur. Tijdens drie duiken van de PADI Self Reliant specialty leer je vaardigheden aan om onafhankelijk te kunnen duiken maar om ook juist een betere buddy te zijn in een team van twee of meer duikers.

Om mee te doen aan deze specialty moet je:
 • Minimaal 18 jaar oud zijn.
 • 100 of meer gelogde duiken hebben.
 • Minimaal Advanced Open Water Diver zijn.

Rescue Diver Specialty

Duikers beschrijven de PADI Rescue Diver-cursus doorgaans als de meest uitdagende cursus, maar ook meteen als de cursus die het meeste de moeite waard is. Waarom? Omdat je leert problemen in het water te voorkomen en te managen, en omdat je zelfverzekerder wordt in je duikvaardigheden en dat je daardoor anderen indien nodig de helpende hand kunt bieden. Tijdens de cursus leer je om een betere buddy te worden door vaardigheden gericht op probleemoplossing te oefenen totdat deze een tweede natuur voor je worden. Daarnaast is de cursus gewoon leuk! Het gaat om een serieus onderwerp maar tussen de bedrijven door wordt er doorgaans ook heel wat afgelachen.

Om mee te doen aan deze specialty moet je:
 • Minimaal 12 jaar oud zijn.
 • Minimaal (junior) Adventure Open Water Diver en de Underwater Navigation Adventure Dive hebben gedaan.
 • In het bezit zijn van Emergency First Response Primaire en Secundaire Zorg-certificaat (of vergelijkbaar reanimatie en eerste hulp diploma), welke niet ouder is dan 2 jaar. (Heb je deze niet dan kun je EFR ook tijdens de Rescue Diver-cursus volgen)
 • Aanbevolen, maar niet verplicht is de Oxygen Provider-cursus
Wat leer je tijdens deze cursus?

De PADI Rescue Diver-cursus bereidt je voor op het omgaan met duiknoodgevallen, zowel de ernstige als de minder ernstige, door verschillende technieken toe te passen. Aan de hand van theorie en reddingsoefeningen leer je waar je op moet letten en hoe je daar op moet reageren. Tijdens de reddingsscenario's pas je je kennis en vaardigheden toe. Onderwerpen die behandeld worden zijn:

 • Zelfredzaamheid.
 • Stress bij andere duikers herkennen en ermee omgaan.
 • Omgaan met een noodgeval en nooduitrusting.
 • Duikers redden die in paniek zijn.
 • Bewusteloze duikers redden.

Oxygen provider

Weten hoe en wanneer je noodzuurstof moet toedienen is een geweldige vaardigheid om te hebben. Het betekent namelijk dat je er klaar voor bent en in staat bent om anderen in een noodsituatie hulp te verlenen. Door PADI Emergency Oxygen Provider te worden adem ook jij wat meer relaxed omdat je weet dat je duik-gerelateerde aandoeningen die te behandelen zijn met noodzuurstof kunt herkennen en de nodige zorg kunt verlenen.

Er gelden geen deelnamevereisten of leeftijdsbeperkingen, en je hoeft er evenmin voor het water in te duiken.

Wat leer je tijdens deze cursus?
 • Je komt meer te weten over duikverwondingen, verschillende soorten noodzuurstofsystemen en veiligheidsoverwegingen als je met zuurstof komt te werken. Vervolgens ga je:
 • Een noodzuurstofsysteem in elkaar zetten en weer demonteren.
 • Een beademingsmasker met reservoir en een vraagsysteem leren inzetten bij het toedienen van zuurstof aan een ademende duiker.
 • Een pocketmasker leren inzetten bij het toedienen van zuurstof aan een niet-ademende duiker.

EFR (compleet of herhaling)

Emergency First Response-cursussen richten zich op het opbouwen van zelfvertrouwen bij leken en het zorgen voor meer bereidheid om bij een medisch noodgeval hulp te verlenen. Cursusdeelnemers leren eenvoudig te volgen hulpverleningsstappen aan en brengen in een stressloze leeromgeving de vaardigheden al oefenend in de praktijk. Alle cursussen worden ondersteund door thuisstudiematerialen als een handboek, een video en een beknopt overzicht van instructies om het leerproces te versterken en de cursist de mogelijkheid te bieden direct van start te gaan.

Er gelden geen deelnamevereisten of leeftijdsbeperkingen, en je hoeft er evenmin voor het water in te duiken.

EFR-cursussen voldoen aan de reanimatie- en eerstehulptrainingsvereisten voor de PADI Rescue Diver-cursus en alle cursussen op het niveau van PADI-professional.

De volgende EFR-cursussen zijn gebaseerd op internationaal erkende, medische richtlijnen voor hulpverlening bij noodgevallen.

Primaire zorg (reanimatie) – Deze cursus brengt je de stappen en technieken bij om met levensbedreigende noodgevallen om te gaan. Je oefent acht vaardigheden voor hulpverlening aan patiënten die niet ademen, geen hartslag hebben, mogelijk een dwarslaesie hebben, in shock zijn of een ernstige bloeding hebben. Je leert hoe je moet reanimeren en de patiënt voortdurend moet monitoren om hem elke mogelijke kans op overleven te bieden als de medische hulpdiensten nog niet ter plaatse zijn.

Secundaire zorg (eerste hulp) – Aangezien veel medische condities niet levensbedreigend zijn en de medische hulpdiensten soms vertraging hebben of niet beschikbaar zijn, leert deze cursus je hoe je eerste hulp kunt bieden waarmee je pijn bij een patiënt kunt verlichten en de kans op verder letsel kunt verkleinen. Je leert diverse vormen van verwondingen en kwalen te herkennen en vast te stellen, en oefent verbinden en spalken.

Care for Children – Deze cursus biedt deelnemers de mogelijkheid om vaardigheden aan te leren, te oefenen en toe te passen voor hulpverlening specifiek aan zuigelingen en kinderen. De cursus is ontwikkeld speciaal voor hen die met kinderen werken of veel met kinderen te maken hebben. De cursus wordt vaak gecombineerd met de cursussen Primaire zorg (reanimatie) en Secundaire zorg (eerste hulp).

CPR & AED – Deze cursus richt zich op reanimatie en het gebruik van een AED (automatische, externe defibrillator). Hiermee komt de cursus tegemoet aan de vereisten van veel bedrijven en overheidsinstanties. De cursus wordt vaak gecombineerd met de First Aid at Work-cursus.

First Aid at Work – In sommige gebieden of landen zoals Groot-Brittannië, Australië en Canada gelden er specifieke overheidsvoorschriften voor meer uitgebreide training in reanimatie en eerste hulp voor op de werkplek. De First Aid at Work-cursus is speciaal voor deze landen ontwikkeld en bevat extra onderwerpen en vaardigheden om aan de vereisten te voldoen waarbij wel de typisch "leervriendelijke", didactische aanpak van EFR wordt gehanteerd.

EFR Refresher – Het is raadzaam om je vaardigheden in reanimatie en eerste hulp elke 24 maanden op te frissen. De EFR-opfriscursus is voor dit doel ontwikkeld. De cursus concentreert zich op de belangrijkste vaardigheden en stelt je in staat om up-to-date te blijven zodat je er klaar voor bent om indien nodig hulp te verlenen.


 

Meer Informatie?

Wil je eerst meer informatie mail dan naar duikschool@duikschooloostvoorne.nl of bel 06-51067200 (met nummerherkenning aan, dan kunnen wij je terugbellen als we weer boven water zijn!).